Σκέψεις για την Αποποινικοποίηση


Η απαγόρευση οποιασδήποτε ουσίας γεννά τη Μαύρη Αγορά. Η Μαύρη Αγορά γεννά την παραβατικότητα και την παρανομία, στιγματίζει κατά τα άλλα νομοταγείς πολίτες και γεμίζει τις φυλακές ενώ ταυτόχρονα στερεί φόρους από το κράτος.
Η  ναρκοαπαγόρευση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αρχών της Κοινωνίας μας στην οποία (το λέμε και το ξαναλέμε) δεν υπαγορεύει ο νόμος πώς θα ζήσει ο πολίτης μα επεμβαίνει μόνο όταν ο πολίτης βλάπτει την περιουσία ή τη σωματική ακεραιότητα των άλλων.
Το κόστος της Απαγόρευσης είναι τεράστιο. Το «δεν είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία» που ακούγεται κι εδώ, όπως και για το γάμο ομοφύλων, δεν αποτελεί επιχείρημα. Η ωριμότητα του άλλου σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κανόνα για τη δική μου ζωή. Θα το πω λοιπόν και για τις απαγορευμένες ουσίες: Μην ανησυχείτε, με τη νομιμοποίηση δε θα γίνει η χρήση υποχρεωτική.
Σήμερα λόγω της Κρίσης οι ευπαθείς και κυνηγημένες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο. Με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης παίζονται κομματικά παιχνίδια εις βάρος χρηστών και θεραπευόμενων.
Η Νομιμοποίηση της Κάνναβης και η Συνταγογράφηση Ουσιών και Υποκατάστατων (με κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου) είναι μια απλούστατη λύση.  Εν μία νυκτί, θα καταργούσε την περιβόητη Λίστα αναμονής, θα άδειαζε τις φυλακές ενώ θα γέμιζε τα κρατικά ταμεία. Θα συντελούσε (ατομικά και κοινωνικά) στη μείωση της βλάβης και της παραβατικότητας και θα έσωζε από το περιθώριο ανθρώπους, κατά τα άλλα νομοταγείς, που καταστρέφονται λόγω της αυθαιρεσίας του νόμου.
_________________
Άρθρο μου για το site Cannavoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου